Nybagt hundeejer - hvad så ?

En hund i huset er altid forbundet med store forventninger - forventninger om en hengiven, glad og lydig hund til glæde for både børn og voksne. Lydighed er, når hunden med glæde og under alle forhold udfører, hvad ejeren forventer af den. Lydigheden er altafgørende i opdragelse og dressur af hunden, og i al dressur og træning er hundens motivation utrolig vigtig.

Husk at din hund udover en kurv og et dagligt måltid mad også har brug for motion, oplevelser og samvær, også med andre hunde samt mulighed for så vidt muligt at bruge sine instinkter Kort sagt: hvis du vil have det bedste ud af din hund, så giv den et rigtigt hundeliv!

For førstegangs-hundeejere kan det være svært at skabe den rigtige balance i hundens opdragelse, så det nye "familieskab" bliver til gensidig glæde. Det kræver lidt øvelse og viden at forstå hundens signaler og løse de problemer, der næsten altid optår på et eller andet tidspunkt.

Det er derfor en god idé så hurtigt som muligt at du henvender dig til en hundeklub. Her kan du dels få hjælp af erfarne trænere og dels være sammen med andre hundeejere, der har samme interesse som du i at få en lydig og glad hund.

Er du blevet hvalpeejer, kan du starte i Haslev DcH allerede når hvalpen er 8 uger gammel og har fået sin første vaccination. På dette tidspunkt gør hvalpens naturlige behov for social kontakt, at den er yderst modtagelig for indlæring.

Det betyder naturligvis ikke, at der ikke kan opdrages på eller trænes med ældre hunde. Alle hunde, uanset om det er racerene hunde eller blandinger og uanset alder er velkomne i Haslev DcH. I vores klub har vi "løbende opstart". Det betyder, at du kan starte på et hvilket som helst tidspunkt af året på en af vore træningsdage. Hvert hold trænes af erfarne trænere, Efter endt hvalpetræning vil trænerne i samarbejde med bestyrelsen, efter nøje vurdering udtage de hunde/hundefører som efter skøn egner sig til konkurrencehold.

Opdragelsen af din nye hvalp begynder, så snart du her fået den. Man skal gøre sig klart, at en lille 8 ugers hvalp kun har lidt eller måske slet ingen erfaring med mennesker og menneskers verden, og den har derfor ikke mulighed for at vide, hvad der er rigtigt og forkert i vore øjne. Det er desuden en kæmpe omvæltning for hvalpen at blive flyttet fra sin mor og sine søskende. Alt er nyt og fremmed for den, og den vil have et stort kontaktbehov nu, hvor moderen ikke er hos den. Den bedste måde at få hvalpen til at føle sig tryg og veltilpas hos ejeren er at behandle den venligt og roligt i alle situationer. Pas på at du ikke skræmmer den med voldsom optræden eller råben op, hvis den gør noget, du ikke bryder dig om. Irettesæt i stedet for hvalpen med et "NEJ" - kommando i en rolig, men bestemt tone, men det skal gøres med det samme, hvalpen gør noget forkert ellers har den ikke mulighed for at vide, hvorfor man skælder ud. Det samme gælder, når man vil rose sin hvalp, når den gør tingene rigtigt. Vi plejer at sige, at der er en "3 sekunders regel" - det vil sige ros og ris inden for 3 sekunder - ellers er det for sent! En hvalp skal så tidligt som muligt lære at reagere på sit navn.

Et hundenavn skal helst være kort og let at udtale i et lyst og venligt tonefald.

Da en hund hører mange gange bedre end et menneske, er der ingen grund til at råbe og skrige til din hvalp, når du vil i kontakt med den. Du skal benytte dig af dit kropssprog og dit stemmeleje, når du skal have kontakt med hunden

Dine kommandoer skal være klare og kraftige med dit normale stemmeleje

Du skal rose hunden med høje og glade toner og irettesætte hunden med dybe og mørke toner.

Hvis en hvalp volder vanskeligheder, er det ofte, fordi den ikke føler sig tryg eller har tilstrækkelig tillid til ejeren.

Husk følgende: Vær venlig og tålmodig for at styrke hvalpens tillid til dig Straf ikke hvalpen fordi du tror den er lidt stædig - som oftest forstår den ikke, hvad du ønsker af den. Knæl ned når du kalder på den - modtag den med ros og venlighed. Træn aldrig for længe ad gangen, så hvalpen bliver træt og ukoncentreret (ulydig). Leg meget med din hvalp - lav kontaktøvelser - lær den at blive glad for at komme hen til dig - at alt det sjove foregår henne hos dig.

Husk 3-sekunders reglen: Ros og ris i rette tid.

HUSK: Du er altid velkommen i vores klubhus på Kajsholm, Bråbyvej 77, hvis du vil vide mere om, hvad vi foretager os, eller hvis du bare vil "se hvad vi laver"
sponsor

Forside

Hold

Indmelding

Afbud

Praktiske oplysniger

Billeder

Pokaler & lokal resultater

Ældre kreds resultater

Nye Kreds resultater

Privat

Vedtægter

Bank oplysninger

Træningspladsen

Nybagt hundeejer

Alene hjemme (PDF fil)

Miljø træning

Kommandoer

Tænk på !!

Hundes pleje

Førstehjælp

Bøger

DcH Haslev- din hundeforening